DEL 5/11 OH GOD

Oh God var en av två låtar som vi spelade in några månader efter huvudsessionen. Jag hade då, min vana trogen, börjat oroa mig för att jag inte hade tillräckligt med bra låtar till skivan. Därför snodde vi ihop en till inspelningsdag i Gig-studion och spelade in den här och en låt som heter  I Won’t Let You Down, men den kom inte med på skivan. Faktum är att vi inte fick till en enda vettig tagning av den och jag tror att jag nästa drev bandet och Tobias till randen av vanvett genom att framhärda att den skulle spelas in. Jag hade också känslan av att jag tyckte mer om den låten än vad dom andra inblandade gjorde. Den får komma på nästa skiva istället. Men nog om detta. Det är ju Oh God jag ska berätta om.
Det slog mig härom veckan när jag var uppe i Sundsvall och spelade på en kväll som Cornelis-sällskapet arrangerade, att I Natt Jag Drömde nog har ett finger med i spelet när det gäller tillkomsten av den här låten. Låt mig förklara. I början av 2000-talet blev jag ombedd av Cornelis-sällskapet att sjunga på Cornelis dödsdag i Katarinakyrakan och det var just denna låt jag sjöng. Jag försökte göra den till min egen, som jag brukar försöka göra om jag spelar andras låtar och en av dom egna grejerna var att jag la till en liten svans efter sista refrängen. Den svansen är väldigt lik temat i Oh God inser jag nu. Ni kan ju lyssna själva om ni vill på den här gamla demon av I Natt Jag Drömde som jag spelade in då någon gång för tio år sen. Jag vill poängtera att jag är väldigt snäll som lägger upp den eftersom jag skäms ganska mycket när jag lyssnar på den. Jag låter tillgjord tycker jag, och lite som att jag försöker låta som Jocke Berg, vilket absolut inte var min avsikt. Men va fan, vi gör ju oss till dom flesta av oss flera gånger om dagen så det kan ju inte vara så jävla farligt att ni får höra mig i aktion en gång tänker jag.

Lars Bygdén – I natt Jag Drömde

Texten på låten känns för mig lite som en fortsättning på Jesus, en gammal Thousand Dollar Playboys-låt från vår första skiva.

Den låten handlar om en person som blir fast i en sekt, något som aldrig hänt mig själv men jag har haft personer i min närhet som råkat ut för det. Oh God nog handlar mer om min egen gudssyn, eller kanske brist på gudssyn, och även om min besvikelse över att det inte kan finnas ett enkelt svar på livets jobbigheter. Ja det finns säkert åtskilligt mer jag skulle kunna säga om det här ämnet, men jag känner att jag har oerhört svårt att formulera det idag så jag tar den enkla och slöa vägen istället och låter min text tala istället.
Once I was so certain
Once I thought I knew
I thought I had the answers
But now I’m lost and blue
My heart was young and tender
And I put it in your hand
Now I must go way down in hell to claim it back again
[ref]Oh god I feel so lonely
Oh god I feel so blue
I looked for easy answers
And what I found was you
You took me to the river
and drowned me slowly there
And as I begged for mercy
You said you didn’t care
Oh god I feel so empty
My body’s just a shell
I asked for confirmation
But you robbed me of my self
I won’t be your humble servant
Now I finally see
The answers that I needed
were here inside of me
[ref]
Jag hör av mig snart igen med nästa låt
Er vän/
Lars