DEL 4/11 MY VISITOR

 

För mig hänger den här låten väldigt mycket ihop med en annan låt från förra skivan, Family Feelings. När jag höll på att skriva låtarna till den blev min livskamrat Ulrika drabbad av cancer i livmoderhalsen. Det var en fruktansvärd tid då vi slets mellan hopp och förtvivlan. Månader av hopplöst väntande i telefonköer, prover som skickades fram och tillbaka mellan olika sjukhus, två operationer och olika besked från den ena läkaren till den andra. Den här historien slutade i alla fall med att Ulrika blev friskförklarad. Men den hade precis lika gärna kunnat sluta med en operation som förmodligen gjort att vi inte kunnat få egna barn. Nu blev inte så, vilket är min största lycka i livet. Låten som handlar om den här tiden heter CT-Scan och ni kan lyssna på den här:
Jag minns att jag hade tänkt att det vore ett hån mot högre makter om vi inte försökte bli med barn om Ulrika blev frisk. Ungefär en månad senare blev hon gravid. My Visitor handlar om tiden då vår lilla dotter låg och väntade på att få komma ut. Både om glädjen, men också en del om rädslan och osäkerheten inför vad som skulle komma.
Nu är Sally här och hon har hunnit bli 3 år och hon är naturligtvis den coolaste, finaste, snällaste och bästa person jag någonsin mött. Mina rädslor var obefogade. Allt i mitt liv har blivit bättre. Ja, kanske inte allt. Jag har fortfarande en ofta en klump i magen som jag inte vet var den kommer ifrån. Den har funnits där så länge att jag inte minns när den uppstod. Kanske är det det jag söker svaren  på i mina texter. Idag kan jag nästan skratta åt mina tankegångar att jag på något sätt skulle förstöra mitt liv genom att bli pappa. Om jag förstört något är det i så fall saker som jag är jävligt glad att vara av med som t.ex. att gå ut och supa ner mig varje helg. Jag saknar det inte ett dugg!
Här är en bild av min fina dotter:
och en till på henne och mig när jag skriver detta:
Vi hade en lite annorlunda set-up än på dom andra när vi spelade in den här låten i Gig-studion. Tobias kommenderade in oss allihop i samma rum. För övrigt det rummet som ger mycket av den atmosfär som finns på hela skivan. Sedan tvingade han Rikard Lidhamn, som spelar bas, att spela ståbas, även om han protesterade att han inte kunde. Något som naturligtvis visade sig vara lögn. Sedan spelade vi den gissningsvis fem gånger och till slut lät det så här:

En kille som heter Oriel Danielson var med och filmade när jag hade releasespelningen på Teater Giljotin i början av oktober. Han har gjort en liten live-video till låten som jag premiärvisar för er här. Notera hur jag med stor möda håller mig från att börja gråta när jag sjunger sista textraden. Patetiskt kanske någon tycker. Att jag rör mig själv till tårar med mina egna låtar. Jag kan bara säga att jag började tänka på Sally och hur sjukt jävla mycket jag tycker om henne.
[youtube_sc url=http://youtu.be/32GsDqxIRew]
Tack för den här gången.
Er vän/
Lars