DEL 1/11 THE HOLE

Jag har ett väldigt exakt minne av var jag var när jag kom på den här låten. Jag minns att jag gick på Nioörtsvägen i Midsommarkransen och fick den här låten på hjärnan som jag tyckte var jävligt bra. Så bra att jag började fundera på om det var någon annan än jag som gjort den. Men efter att ha funderat ett tag bestämde jag mig för att så inte var fallet. Jag hade också ett minne av att jag direkt spelade in den i min mobiltelefon, vilket jag brukar göra ganska ofta. Nu visar det sig att detta minnet verkar vara falskt då jag inte hittar inspelningen i telefonen. Däremot hittade jag två andra inspelningar som måste ha gjorts senare antar jag. Ni kan lyssna på dem här om ni vill.
http://www.massproduktion.com/larsbygden/wp-content/uploads/2012/10/Inspeln004.mp3
http://www.massproduktion.com/larsbygden/wp-content/uploads/2012/10/Inspeln005.mp3
Notera det vidrigt dåliga ljudet. Ännu värre blir det när man hör det genom telefonen. Det händer rätt ofta att jag inte har en aning om vad det är för idé jag spelat in. Nåja, tur att jag kom på ett sätt att inte göra verserna sådär utdragna i alla fall.
Texten skrev jag, som de flesta andra av texterna på skivan, i en väldigt grå kontorslokal på Midsommargården, Telefonplan. Jag kunde låna den efter kl. 14.00 när advokaten som hyrde den fram tills dess hade gått. Jag har försökt skriva texter hemma också, men det går inte. Min moral är totalt värdelös och jag börjar spela tetris eller scrabble eller hålla på med någon annan skit efter typ 5 minuter framför datorn. Det är därför av största vikt att texterna skrivs på en plats där jag inte kan göra något annat som jag tycker är roligare, eller kanske snarare TROR är roligare. Jag tycker ju faktiskt det är roligt att skriva texter, men det kan också vara en stor plåga när man inte får till det förstås. Vad texten handlar om? Ja, det känns nästan överflödigt att gå in på. Inte är det lycka och glädje i alla fall.
När vi spelade in låten med Tobias Fröberg hade jag till en början en vision om arrangemanget. Att det skulle vara bas med stråke och trummor som var ganska traditionellt spelade på hi-hat och virvel. Men efter att vi provat det och Tobias dissat (med all rätt skall sägas) idén gjorde vi den mycket mer avskalad istället.
Christian Kjellvander kom förbi Tobias studio och lade på en stämma som såklart blev skitfin. Med sig hade han också sin lilla och mycket söta son Scout. Han trivdes tyvärr inte så bra tillsammans med Tobias och mig, så han var med Christian och gjorde glada utrop medan pappa sjöng.
En sista liten rolig grej som hände. När jag skulle skicka låten till Marcus Olsson som spelar tvärflöjt, skrev jag hans mailadress fel, bytte ut Marcus mot Martin. Efter ett par dagar fick jag det här svaret:
Hej Lars,
Tack för låten, den var skitbra!
Dock misstänker jag att du kan bli besviken på onsdag, för det var nog inte meningen att skicka låten till just mig. Det är nog bäst att du kontrollerar adressen och skickar igen. Men du har iaf vunnit en ny lyssnare genom ditt felskick :) /Martin
Härom veckan skickade jag den färdiga versionen till Martin som tyckte att den lät ännu bättre nu vilket gjorde mig glad och lite lugnare, med tanke på min oro som jag diskuterat i tidigare statusar.
Ja det här blev ett långt första kapitel på min saga. Tror dock inte ni behöver oroa er att alla kapitel ska bli så här omfattande. Lyssna på låten nu och sprid den utav bara helvete. Jag hoppas bara jag inte har förstört den med mitt babblande.
Er vän/ Lars